Pojdi na vsebino

Slovenski Oskarji in Levi

Pretekli teden je bil zame res druža(e)bno aktiven zato se bom tokrat malce razpisal o tovrstnem dogajanju. Gre za dva dogodka, ki sta sicer vsebinsko zelo različna, a se na obeh podeljujejo nagrade in na obeh srečaš približno iste face in oba sta v širši javnosti znan po svojih zabavah.

V soboto sem bil na trenutno najbolj opevanem družabnem dogodku v Sloveniji – na Viktorjih. Velika pričakovanja vseh v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in gledalcev pred domačimi TV zasloni, so se zame samo delno uresničila.
Seveda se še vsi spomnimo Zrneca, ki ga je vodenje Viktorjev pred tremi leti izstrelilo med najbolj zaželene (in tudi plačljive) voditelje in priljubljene komedijante. In letos so njegov come back napovedovali z velikim pompom…

Zrnec je tako še enkrat pokazal/dokazal zakaj je najboljši stand up komedijant v deželi Kranjski in izvabljal salve smeha pa tudi, če njegovih for nisi razumel. Že njegova pojava in mimika sta smešni. Sem pa pogrešal sovoditelja, saj je vse preveč temeljilo na Zrnecu in zdi se mi kot, da je bilo vse to na trenutke to nekoliko preveč zanj. Prireditev dolgo (z vsemi oglasnimi bloki) dve uri in pol so skušali obogatiti s podeljevalskimi wannabe famous pari, ki pa so nekateri naravnost katastrofa. Ne vem, kdo jim piše kao smešne govore ampak za nekatere bi bilo bolje, da so tiho. Je pa res, da so dobra osnova, da se potem folk dela norca iz njih…

Je pa bila zabava, ki sledi po prireditvi letos toliko bolj vredna obiska. Po popolnem fiasku, ki ga je party doživel lansko leto s selitvijo v Atlantis (vročina, vonj po kloru…) in pretirani gužvi v železničarskem muzeju je bila dvorana B na Gospodarskem razstavišču idealna.
Veliko prostora, visok strop (in s tem povezan normalen zrak) in ogromno plesišče so idealna rešitev za 1000 zabave željnih ljudi. Pa še catering se je letos izkazal – številne mize so bile pametno razporejene in bogato obložene pa na sredini dvorane ogromen šank CC – lahko si mislite, da je bil to najbolj oblegan del dvorane.
Za razliko od recimo preteklotedenskih zabav na SOFu, kjer je “pokroviteljske” pijače zmanjkovalo že ob enih oziroma si lahko izbiral samo med vinom in whiskyjem. Halo? Pa ravno SOFovske zabave so veljale za najboljše… Ni kej, časi se spreminjajo in očitno tudi v oglaševanju ni več toliko dnarja ali pa se nobenemu ne da preveč ukvarjat z organizacijo družabnega dela.

Aja je bilo pa fino, da je v kategoriji TV oglasov zmagal oglas agencije Future DDB “Maratonec“. In vesel sem, da imam pri temu tudi sam malček prste vmes…

Gregor D.
midjiavatar.gif

 • Share/Bookmark

4 Komentarjev

 1. nordstarnordstar je napisal:

  Letos smo zelo enotno ocenili Viktorje. Ali to kaj pomeni?
  Čestitke za nagrado. Sem mislil, da gre za tujo reklamo. Ali sem se motil?

  27.03.2007 ob 09:44 | Permalink
 2. midji je napisal:

  Res si se motil. Maratonec je namreč 100% slovenski (OK, režiser je “uvožen” iz Češke ampak produkcija in kreativa sta slovenski. Slovenci znamo na srečo še vedno delati dobre TV spote in to s sorazmerno majhnimi produkcijskimi budgeti. Aja kot zanimivost naj povem, da je Peugeot za Maratonca odkupil pravice za predvajanje za celo Evropo. To je res velik dosežek.

  27.03.2007 ob 10:04 | Permalink
 3. nordstarnordstar je napisal:

  Hm, pokrajina v spotu je ameriška, so (ste) snemali tam?

  28.03.2007 ob 14:08 | Permalink
 4. midji je napisal:

  Spot Maratonec je bil posnet v Tuniziji (približno na istem delu puščave kot spot za Oazo – Radenska).

  28.03.2007 ob 14:16 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !