Pojdi na vsebino

Hodim po ljubljanskih ulicah…4

Slovenski trg očitno še ni nasičen z raznoraznim bolj ali manj rumenim tiskom ,ki (na žalost) velikokrat temelji na PRovskih člankih tistih o katerih naj bi se pisalo. Nekdo (kvazi celebrity) se lepo poslika (poziranje na tovrstnih fotografijah je več kot očitno), dodat nekaj teksta in vse skupaj pošlje na “rumeno” revijo. Precej plehko in podcenjujoče do bralcev. Tako je na naš trg pred kratkih prišla še ena od tovrstnih revij in sicer iz iste založniške hiše kot revija Nova. Story alias revija, ki ji znani zaupajo več in je na hrvaškem najbolj brana tovrstna revija (“vodeći hrvatski celebrity magazin”). Na najnovejši naslovki slovenske inačice (7.11.) se tako predstavljata slovenska wannabe Beckam in Victoria torej Cime in Sabina Remer, ki zapuščata Slovenijo in odhajata v eno od evropskih prestolnic (me prav zanima za katero ekipo je Cime tokrat podpisal). Od Story bi pričakovali, da ji bosta zaupala kaj več od novice o kateri so rumeni vrabci že prenehali čivkati. Čas bo pokazal ali trg prenese toliko kvazi tračarskih revij, ki se žal (samo)oglašujejo tudi na tak način:

plastična fasada

plastična fasada

Zgradba, ki prišleka z gorenjskega konca pozdravi neposredno pred prihodom v stori center Ljubljane je prekrita s poceni plastičnim pregrinjalom (panojem) in katere fasada služi za brezplačno oglasno desko. Le kaj ob tem porečejo lastniki zgradbe in tisti, ki se na MOLu ukvarjajo z oglaševanjem na zunanjih površinah in za to zaračunavajo visoke komunalne takse. Čeprav sem iz foha in delam v oglaševanju pa se ob takih kiksih sprašujem ali ni tega v Ljubljani res že preveč in je pomankanje estetike in dobrega okusa že doseglo dno?

Gregor

 • Share/Bookmark

2 Komentarjev

 1. gregor je napisal:

  Evo…včeraj sem se peljal mimo in plakatov ni več na fasadi.

  g.

  13.11.2008 ob 21:52 | Permalink
 2. Ales je napisal:

  Hehe.. Kaj vse si še bodo namislili. Tudi vsa ostala mesta so postala “target” tako imenovane “modernizacije”. Če bi lahko, bi prilepil podobno sliko. Pa lep pozdrav vsem skupaj.

  16.04.2011 ob 11:12 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !